EL: Arsenal te sterk voor Napoli; supertalent Felix maakt hattrick tegen Frankfurt

11-04-2019 22:56 Laatste update: 23:14
31

Arsenal is hard op weg naar een plek in de halve finale van de Europa League. De ploeg van manager Unai Emery was donderdag op eigen veld met 2-0 te sterk voor Napoli. Premier League-rivaal Chelsea won met de nodige moeite van Slavia Praag.

Arsenal - Napoli 2-0
The Gunners kwamen uitstekend uit de startblokken. Al na vijftien minuten sloeg Aaron Ramsey toe, nadat hij na een vloeiende aanval was bediend door Ainsley Maitland-Niles. Napoli kwam nauwelijks in het stuk voor in het Emirates Stadium en incasseerde tien minuten later al de 2-0. Een schot van Lucas Torreira werd door Kalidou Koulibaly van richting veranderd, waardoor doelman Alex Meret kansloos was.

In de tweede helft weerde de ploeg van coach Carlo Ancelotti zich beter. De beste kans was voor Piotr Zielinski, maar de Pool wist een uitstekende voorzet van Lorenzo Insigne niet te verzilveren. Arsenal kan daardoor met vertrouwen uitkijken naar de return.

Slavia Praag - Chelsea 0-1
Het moest uit de tenen komen bij Chelsea, waar onder meer Eden Hazard en N'Golo Kanté op de bank mochten plaatsnemen. Zonder de inbreng van de Belgische ster wist Chelsea zelden gevaar te stichtten. In de eerste helft was alleen Willian dicht bij de openingstreffer met een bal op de lat. Een half uur voor tijd werd Hazard alsnog ingebracht, waarna de thuisploeg werd teruggedrongen.

Toch viel de bevrijdende treffer pas vier minuten voor tijd. Marcos Alonso kopte raak uit een voorzet. Dat was een tegenvaller voor de Nederlandse spits Mick van Buren, die even daarvoor was ingevallen.

Benfica - Eintracht Frankfurt 4-2
João Felix heeft zijn naam als supertalent bevestigd. De Portugees leidde Benfica naar een 4-2 thuiszege op Eintracht Frankfurt. Met 19 jaar en 152 dagen is hij de jongste speler ooit die een hattrick maakt in de Europa League.

Frankfurt kwam al na twintig minuten in een lastig parket, toen Kevin N'Dicka aan de noodrem trok in het eigen strafschopgebied en een rode kaart kreeg. Felix benutte de strafschop. Desondanks weerden de Duitsers zich kranig. Luka Jovic maakte vijf minuten voor rust zelfs gelijk. Drie minuten later tekende Felix echter voor zijn tweede en na de pauze liep de score op via Ruben Dias en opnieuw Felix. Goncalo Paciencia deed nog iets terug.

Bij Frankfurt bleef Jetro Willems op de bank. Jonathan de Guzman viel in.

Villarreal - Valencia 1-3
Valencia ligt in het Spaanse onderonsje met Villarreal op koers voor een plek in de halve eindstrijd. Lang leek het duel in 1-1 te eindigen, totdat Daniel Wass en Gonçalo Guedes in minuut 90 en 93 scoorden: 1-3.