Makkelie deelt haatreacties met Jinek: Kennelijk niet bang om herkend te worden

Makkelie deelt haatreacties met Jinek: "Kennelijk niet bang om herkend te worden"

Gepubliceerd: vrijdag 12 april 2019 om 07:49vr 12-04-2019 om 07:49

Scheidsrechter Danny Makkelie wordt vrijwel wekelijks via social media belaagd door boze voetbalfans. De Dordtse arbiter schoof donderdagavond aan bij Jinek om daarover te praten.

Makkelie deelde enkele boze tweets waarin hij werd afgebrand: het commentaar varieerde van 'als ik die Makkelie hier ooit op straat zie lopen, dan sla ik hem dood' tot 'Makkelie, totale imbeciel, ga eens dood'. "Dit komt helaas regelmatig voor, bijna wekelijks", vertelt de leidsman. "Maar je krijgt op een gegeven moment wel een dikke huid. En het is vaak emotie: mensen zijn niet boos op jou als mens, maar om datgene wat je op het veld doet. Je probeert er eigenlijk zo min mogelijk naar te kijken."

Veel van Makkelie's 'reaguurders' verschuilen zich niet achter een schuilnaam, maar ventileren openlijke kritiek op de arbiter. "Dat gebeurt op Twitter, maar ook op Facebook. Zelfs op LinkedIn. Mensen zijn kennelijk niet bang om herkend te worden. Dat is voor hen niet goed, want als je er een politiezaak van maakt, ben je vrij snel bij de dader." Makkelie wil die moeite echter niet nemen. "Als je als scheidsrechter aangifte wil doen tegen elke bedreiging of belediging, blijf je bezig."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws