ADO verlengt met Groenendijk: Mooi dat de clubleiding daar overheen kijkt

ADO verlengt met Groenendijk: "Mooi dat de clubleiding daar overheen kijkt"

12-04-2019 10:20
49

Fons Groenendijk blijft trainer van ADO Den Haag. Het aflopende contract van de 54-jarige Leidenaar is met twee jaar verlengd, tot de zomer van 2021.

Dat maakt ADO vrijdag bekend via de officiële kanalen. In Den Haag is men blij met de contractverlenging. "We hebben lang en goed met Fons gesproken. Samen zijn we tot de conclusie gekomen dat we graag met elkaar verder willen, omdat we al ruim twee jaar dik tevreden zijn over de samenwerking en perspectief zien voor de toekomst", verklaart manager voetbalzaken Jeffrey van As.

"Hoewel het huidige seizoen wisselvallig is - daar zijn beide partijen het over eens - zijn er mooie prestaties neergezet onder deze staf. Dat gebeurde met een werkwijze die bij ons past", vervolgt Van As. "We zijn er daarom van overtuigd dat dit seizoen goed afgesloten wordt en dat er daarna nog mooie jaren volgen."

Groenendijk stapte twee jaar geleden in bij ADO en behoedde de club voor degradatie. "Het begon met een wonderbaarlijke ontsnapping. Daarna volgde een seizoen waarin het allemaal van een leien dakje ging", aldus Groenendijk. "Dit seizoen verloopt moeizamer, maar het is mooi dat de clubleiding daar overheen kijkt. We willen dit jaar uiteraard ook nog goed afsluiten."

Ook het contract van assistent-trainer Edwin de Graaf is verlengd. Hij ligt nu tot medio 2022 vast.