PSV moet Ajax achtervolgen: 'Maar zou raar zijn als we op doelsaldo zouden spelen'

PSV moet Ajax achtervolgen: 'Maar zou raar zijn als we op doelsaldo zouden spelen'

12-04-2019 16:10
140

PSV en Ajax hebben evenveel punten, maar de club uit Amsterdam heeft een beter doelsaldo. PSV-trainer Mark van Bommel weigert echter alles in de laatste fase van het seizoen op doelsaldo te gooien: winnen is het belangrijkste.

"Het verschil is negen doelpunten", aldus Van Bommel op de clubsite van PSV. "Maar het zou heel raar zijn als we nu ineens op het doelsaldo zouden gaan spelen. In principe kun je zo ook niet het veld ingaan. Dan begin je met de intentie om zoveel mogelijk te scoren. Niet met de intentie om te winnen. En winnen is nog altijd het belangrijkste."

Wedden

Meer odds

PSV speelt zondag tegen degradatiekandidaat De Graafschap, maar dat wil niet zeggen dat de supporters een monsterscore kunnen verwachten. "Bovendien: hoeveel hebben we er nu gemaakt? 87? Dat zijn er volgens mij behoorlijk veel. Een ander team maakt er alleen meer."

Van Bommel is niet van plan om ineens extra aanvallend te gaan spelen. "Dat kan incidenteel succes opleveren, maar op de langere termijn vaak niet. Wij gaan proberen te winnen met een zo groot mogelijke uitslag. Zoals we dat altijd proberen en willen."