'Vanaf nu is Ajax kampioen, Het feest kan alvast voorbereid gaan worden'

'Vanaf nu is Ajax kampioen, Het feest kan alvast voorbereid gaan worden'

Gepubliceerd: zaterdag 13 april 2019 om 07:22za 13-04-2019 om 07:22

Laatste update: zaterdag 13 april 2019 om 07:54za 13-04-2019 om 07:54

Jack Spijkerman is volledig overtuigd: Ajax wordt kampioen van de Eredivisie. De cabaratier, televisie- en radiopresentator en Ajax-supporter denkt niet dat de voorsprong op PSV weggegeven gaat worden. Spijkerman vertelt dat aan Voetbalprimeur.

Bennett van Fessem
AMSTERDAM

Ajax gaat sinds afgelopen zondag op doelsaldo aan kop, nadat PSV bij Vitesse niet verder wist te komen dan een 3-3 gelijkspel. Spijkerman denkt dat het gespeeld is, ondanks dat er nog vijf wedstrijden te spelen zijn. "Vanaf nu is Ajax kampioen. Ze zijn al kampioen, want ze gaan niet meer verliezen. Het feest kan alvast voorbereid worden, ze kunnen de zalen huren en de bloemen klaarzetten. Ajax wordt kampioen."

De titel gaat dit seizoen tussen Ajax en PSV. Feyenoord doet al een tijdje niet meer mee. "Feyenoord verdient de titel dit jaar gewoon niet en PSV verdient hem ook niet. Ik blijf het een beetje laf voetbal vinden. Ajax speelt onbevangen, gaat er tegenaan en pakt de titel", zegt een oordelende Spijkerman.

"Ik vind PSV altijd verdedigend spelen. Ze scoren in de laatste minuut als de tegenstander moe is. Het is wel slim, maar ik hou meer van het aanvallende voetbal van Ajax", zegt Spijkerman.

Bekijk hieronder het volledige interview met Jack Spijkerman. Ook misdaadjournalist en PSV-supporter John van den Heuvel komt aan het woord

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Wie wordt er kampioen?

(3161 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws