Neres: 'Belangrijk voor mijn carrière en om mij in de kijker te spelen'

Neres: 'Belangrijk voor mijn carrière en om mij in de kijker te spelen'

13-04-2019 14:56
30

De loopbaan van David Neres neemt de laatste maanden een vlucht. De 22-jarige aanvaller schittert met Ajax in de Champions League en maakte onlangs zijn debuut voor Brazilië. Hij heeft dan ook geen spijt dat een transfer naar China in de winter niet doorging.

Neres stond in januari nog open voor een overstap, maar zijn perspectief is inmiddels sterk verbeterd. "Ik ben weer op het hoogste niveau gaan spelen. Dat is belangrijk voor m'n carrière en om me in de kijker te spelen", laat hij weten bij Inside Ajax. "Het is ook belangrijk voor mijn plek in het nationale elftal en mijn carrière in de toekomst."

Over de eerste seizoenshelft is Neres niet tevreden. Hij was geen vaste waarde, maar kijkt vooral in de spiegel. "Ik was nog te wispelturig. Ik speelde niet groots en kwam vaak niet goed uit de verf. Ik baalde ook dat ik niet werd opgesteld en vaak op de bank zat. Al die die dingen maakten me onzeker. Het was niet leuk. Het belangrijkste dat ik eraan kon doen, was blijven werken. Ik heb altijd m'n focus gehouden, voor als het team me nodig zou hebben. Dan wilde ik er klaar voor zijn."

Het is opvallend dat Neres vaak zijn stempel drukt in de topwedstrijden. "Iedere sporter wil grote wedstrijden spelen en er dan staan. Je bent dan extra gefocust en gretig. Ik, en ook de rest, moeten elke wedstrijd spelen alsof het een finale is. Zo win je titels en zet je grootste prestaties neer."

Lees ookTelegraph: Arsenal en Everton hebben al met Ajax gesproken over Neres