'Mensen in Italië kunnen helemaal wild zijn van een controlerende middenvelder'

'Mensen in Italië kunnen helemaal wild zijn van een controlerende middenvelder'

Gepubliceerd: zaterdag 13 april 2019 om 16:20za 13-04-2019 om 16:20

Marten de Roon voelt zich bijzonder op zijn gemak in Italië. De defensieve middenvelder van Atalanta Bergamo, die de laatste maanden vaste basisklant is bij Oranje, geniet van de voetbalbeleving en spelopvatting van de Italianen.

De Roon, die in Nederland voor Sparta en Heerenveen speelde, ziet grote verschillen tussen de Nederlandse en de Italiaanse spelopvatting. "In Nederland willen we een verdedigende middenvelder die heel goed en handig aan de bal is, zoals Frenkie de Jong", legt de middenvelder uit Zwijndrecht uit in het Algemeen Dagblad. "Die kan dribbelen, draaien, het spel snel verleggen."

"Hier in Italië kunnen de mensen soms genieten van een balletje dat het spel juist even vertraagt - en die reacties hóór je dan ook echt op de tribunes", gaat hij verder. "Balans en controle, dat vinden ze hier heel belangrijk. Mensen kunnen hier wild zijn van een controlerende middenvelder. Dat vinden ze echt een superbelangrijke, mooie positie."

De Roon legt die spelopvatting uit aan de hand van de wedstrijd tussen Ajax en Juventus. "Bij Juventus denken ze na woensdag: helemaal prima. Hoe groot het overwicht van Ajax ook was, écht penetreren in het strafschopgebied gebeurde vrijwel niet, zeker niet na de 1-1. Hier bekijken ook de supporters, of de gewone voetballiefhebbers, dat op die manier. Die denken: paar goede uitbraken, goed verdedigd, prima resultaat, en dat zelfs nog zonder Giorgio Chiellini."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws