De Ligt 'werd getrapt en ging naar de grond': 'Aardig wat pijn aan mijn enkel'

De Ligt 'werd getrapt en ging naar de grond': 'Aardig wat pijn aan mijn enkel'

Gepubliceerd: zaterdag 13 april 2019 om 21:34za 13-04-2019 om 21:34

Laatste update: zaterdag 13 april 2019 om 21:48za 13-04-2019 om 21:48

Matthijs de Ligt kreeg zaterdag in het duel van Ajax met Excelsior (6-2) een strafschop na een overtreding van Ryan Koolwijk. De negentienjarige aanvoerder had even pijn, maar verwacht geen problemen voor het treffen met Juventus.

Bennett van Fessem
AMSTERDAM

"Ik werd getrapt. Ik voelde wat en toen ging ik naar de grond", blikt De Ligt in gesprek met VoetbalPrimeur terug op het moment. Scheidsrechter Pol van Boekel liet aanvankelijk doorspelen, maar ging op advies van VAR Siemen Mulder toch kijken. "Ik weet niet wat er verder nog gebeurde, want ik had aardig wat pijn aan mijn enkel. Maar uiteindelijk ging hij kijken en toen gaf hij een penalty."

De Ligt kan de Ajax-fans meteen geruststellen. "Ik heb nu geen pijntjes. Misschien op het einde een beetje vermoeidheid, maar dat hoort erbij als je zoveel wedstrijden in de week speelt. Nu snel herstellen en dan op naar Juventus." De Oude Dame verloor eerder op de dag met 2-1 van laagvlieger SPAL.

"Dat zegt natuurlijk helemaal geen bal, want ze speelden in een andere opstelling", reageert De Ligt. "Natuurlijk gaat het lastig worden. Juventus heeft een geslepen ploeg. Thuis zijn ze helemaal ijzersterk. Maar het is niet onmogelijk."

Bekijk hieronder het volledige interview met Ajax-captain De Ligt!

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws