Koolwijk: 'Jij zegt dat ik goed wegkom, maar ik vond geel daar wel terecht'

Koolwijk: 'Jij zegt dat ik goed wegkom, maar ik vond geel daar wel terecht'

Gepubliceerd: zondag 14 april 2019 om 09:38zo 14-04-2019 om 09:38

Ryan Koolwijk vond de strafschop die Ajax in de tweede helft van de wedstrijd tegen Excelsior (6-2) te nemen kreeg onterecht. In eerste instantie liet leidsman Pol van Boekel doorspelen, maar na interventie van de VAR ging de bal toch op de stip.

Dusan Tadic benutte de strafschop, waardoor Ajax op 4-1 kwam. "Ik vond de penalty rondom de situatie met De Ligt niet terecht", zegt Koolwijk na afloop van de wedstrijd bij FOX Sports. "De scheidsrechter zei dat ik eerst mijn tegenstander raakte en daarna de bal, maar voor mijn gevoel was dat echt niet zo."

In de eerste helft leek Koolwijk zelf goed weg te komen toen een harde charge op Donny van de Beek met geel werd bestraft. "Ik was zeker te laat bij Van de Beek en raak hem vol op zijn wreef. Jij zegt dat ik goed weg kom, maar ik vond dat geel wel terecht was."

Vooraf gaf Ricardo Moniz, de nieuwe trainer van de Kralingers, nog aan dat Excelsior brutaal druk wilde zetten. Dat kwam er niet uit. "Dat heeft met de tegenstander te maken, omdat zij wel weten wat ze met een bal onder druk moeten doen. Ook wij hadden het beter kunnen aanpakken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws