Update: Ook Makkelie mag aan de slag in de Champions League en reist naar Porto

Update: Ook Makkelie mag aan de slag in de Champions League en reist naar Porto

Gepubliceerd: maandag 15 april 2019 om 10:17ma 15-04-2019 om 10:17

Laatste update: maandag 15 april 2019 om 10:19ma 15-04-2019 om 10:19

De UEFA heeft scheidsrechter Clément Turpin de leiding gegeven over de wedstrijd tussen Juventus en Ajax. Het is niet de eerste keer dat de Fransman een wedstrijd van de Amsterdammers fluit.

Dit seizoen floot Turpin ook al de wedstrijd tussen Ajax en Bayern München in de groepsfase van de Champions League. In die wedstrijd, die eindigde in 3-3, gaf Turpin directe rode kaarten aan Maximilian Wöber en Thomas Müller. Ook had hij de leiding over Ajax - Dinamo Kiev, een wedstrijd in de play-offs om plaatsing voor het miljardenbal. Dat duel eindigde in 3-1 voor Ajax. 

Turpin heeft al lang geen wedstrijd van Juventus meer gefloten. De laatste keer dat de Fransman de leiding had bij een wedstrijd van De Oude Dame was in oktober 2017, toen er met 1-1 gelijk werd gespeeld tegen Sporting Portugal.

Turpin wordt in Turijn geassisteerd door assistenten Nicolas Danos en Cyril Gringore. Nicolas Rainville en Francois Letexier nemen plaats in de VAR-kamer. De vierde official heet Benoit Bastien.

Ajax speelde woensdag met 1-1 gelijk tegen Juventus en moet in Turijn minimaal een keer scoren om door te gaan naar de halve finales.

Update 15/4 10.17: De UEFA heeft ook de wedstrijden op woensdagavond voorzien van arbitrage. Danny Makkelie zal afreizen naar Portugal om de wedstrijd tussen FC Porto en Liverpool in goede banen te leiden, heeft de KNVB bekendgemaakt. Assistenten Mario Diks en Hessel Steegstra zullen hem terzijde staan, net als het VAR-duo Pol van Boekel en Jochem Kamphuis. Liverpool verdedigt een 2-0 voorsprong in het Estadio do Dragão.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws