Willem II dankt goudhaantje Isak tegen PEC en blijft volop meedoen voor play-offs

Willem II dankt goudhaantje Isak tegen PEC en blijft volop meedoen voor play-offs

Gepubliceerd: zondag 14 april 2019 om 16:21zo 14-04-2019 om 16:21

Willem II blijft volop in de race voor een ticket voor de play-offs voor Europees voetbal. Dankzij een zege op PEC Zwolle (2-0) staan de Tricolores nu in punten gelijk met nummer zeven Vitesse. Goudhaantje Alexander Isak was wéér trefzeker. 

Op bezoek in Tilburg bakte PEC er tijdens de eerste helft helemaal niets van. De ploeg van trainer Jaap Stam werd niet één keer gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. Aan de andere kant van het veld deelde Willem II zo nu en dan een speldenprikje uind ot.

Tien minuten voor de pauze kwamen de thuisploeg verdiend op voorsprong. Isak ontsnapte aan buitenspel en gaf de bal hard voor. Via het lichaam van Mike van Duinen verdween de bal achter de kansloze PEC-goalie Mickey van der Hart. 

PEC, dat in de eerste helft zowel Thomas Lam als Younes Namli geblesseerd uit zag vallen, kwam sterk uit de kleedkamer. Willem II werd teruggedrongen op eigen helft en een paar keer werd het gevaarlijk voor het Tilburgse doel. Tegen de verhoudingen in sloeg Willem II echter toe: Vito van Crooij leed slordig balverlies op het middenveld, Damil Dankerlui kon ontsnappen en uiteindelijk haalde Isak de trekker over.De Zweedse spits heeft nu in zeven opeenvolgende duels gescoord en staat op twaalf goals in twaalf Eredivisie-duels.

Isak hád in de allerlaatste seconde overigens nog een keer kunnen scoren. Een penalty van de tiener werd echter gekeerd door Van der Hart. 

Door de winst op PEC is Willem II nu in punten (43) gelijk gekomen met Vitesse. De nummers vier tot en met zeven van de ranglijst strijden aan het einde van het seizoen voor een ticket voor de Europa League. Vitesse gaat zondagmiddag op bezoek bij FC Utrecht. PEC is met 35 uit 30 de nummer twaalf. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws