De Eredivisie-flops: lompe Jörgensen en Clasie en tweetal van slordig PSV

De Eredivisie-flops: lompe Jörgensen en Clasie en tweetal van slordig PSV

Gepubliceerd: maandag 15 april 2019 om 10:00ma 15-04-2019 om 10:00

Laatste update: maandag 15 april 2019 om 10:01ma 15-04-2019 om 10:01

Veel doelpunten maken was het devies, maar bloed, zweet en tranen waren uiteindelijk nodig voor titelkandidaat PSV om in eigen huis te winnen van De Graafschap (2-1). Twee spelers van de ploeg van trainer Mark van Bommel staan in ons wekelijkse floplijstje. Ook een duo van Feyenoord is de pineut. 

Kjell Scherpen (FC Emmen)
Een slordigheid van Scherpen kostte Emmen in de slotfase van het degradatieduel met NAC Breda (1-1) twee punten. De jonge doelman liet een hoge bal los en zag de thuisploeg even later scoren. 

Pele van Anholt (NAC Breda)
Bepaald niet de eerste keer dit seizoen dat Van Anholt in dit lijstje staat. Tegen Emmen stond de back vrijdagavond weer regelmatig lucht te dekken. Aan de bal gaat erg veel fout. 

Tom Beugelsdijk (ADO Den Haag)
Tuurlijk, Beugelsdijk leverde een assist bij de winnende 3-2 van Sheraldo Becker in Alkmaar - maar op dat moment had de verdediger eigenlijk niet meer op het veld mogen staan. Zijn aanslag op de knieschijf van Mats Seuntjens was een grote schande. Onbegrijpelijk dat de ADO-cultheld weg wist te komen met geel. 


Pablo Rosario (PSV)
Eén van de grote dissonanten aan Eindhovense zijde tijdens de clash tussen PSV en De Graafschap (2-1) in Eindhoven. Rosario leverde bal na bal in én stond verkeerd te dekken bij de openingstreffer van Delano Burgzorg. 

Pelle Clement (PEC Zwolle)
Wat was er zondagmiddag in hemelsnaam aan de hand met het PEC Zwolle van Jaap Stam? Tegen Willem II leek het helemaal nergens op. Clement was op het middenveld de zwakste schakel. 

Jordy Clasie (Feyenoord)
Clasie misdroeg zich zaterdagavond langs de lijn nadat Giovanni van Bronckhorst hem, begrijpelijk, inruilde voor Robin van Persie. Nota bene de captain van Feyenoord had op dat moment blijkbaar geen boodschap aan het teambelang. Niet best. 

Ryan Koolwijk (Excelsior)
Excelsior begon vol goede moed aan het uitduel met Ajax, door druk te zetten en de thuisploeg zelfs op te jagen. Door zo te spelen, kwamen de tekortkomingen van bepaalde spelers juist pijnlijk aan het oppervlak. Koolwijk kon het allemaal niet belopen. 

Mohamed Ihattaren (PSV)
Regelmatig geprezen de laatste weken, nu was het heel matig was Ihattaren in de eerste helft van PSV-De Graafschap liet zien. Er ging veel fout en trainer Mark van Bommel besloot het megatalent in de rust te wisselen. 


Mike van Duinen (PEC Zwolle)
Een rotmiddag voor PEC en Van Duinen in het bijzonder, zondag in het Koning Willem II Stadion. Van Duinen, toch echt spits van beroep, was vooral bezig met verdedigen. In de eerste helft werkte de Hagenaar een voorzet van Alexander Isak hoogst ongelukkig in eigen doel. 

Nicolai Jörgensen (Feyenoord)
'Oliedom' dekt de lading eigenlijk niet voor de lompe, asociale actie van Jörgensen tijdens het thuisduel met Heracles Almelo. Voor het oog van alle camera's besloot de Deen om zijn tegenstander Tim Breukers een schop te geven. De rode kaart die volgde, was logisch. 

Vito van Crooij (PEC Zwolle)
Ook de aanvalspartner van Van Duinen had een off-day in Tilburg. Naast veel mislukte acties en dribbels vertolkte Van Crooij ook een negatieve hoofdrol bij de 2-0 van Isak. Op het middenveld leverde hij de bal zómaar in. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie vond jij de flop van speelronde 30?

(1526 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws