Twente-fans kondigen 'TwEntrada' in Amsterdam aan: 'Of ze nou willen of niet'

Twente-fans kondigen 'TwEntrada' in Amsterdam aan: 'Of ze nou willen of niet'

Gepubliceerd: maandag 15 april 2019 om 07:24ma 15-04-2019 om 07:24

Laatste update: maandag 15 april 2019 om 07:36ma 15-04-2019 om 07:36

Amsterdam kan zich opmaken voor een invasie uit Enschede. Supporters van FC Twente zijn van plan om de aanstaande kampioen van de Keuken Kampioen Divisie vrijdag te steunen in de hoofdstad.

Twente heeft, met nog vier speeldagen te gaan, tien punten meer dan Sparta en kan vrijdag de titel veroveren bij Jong Ajax. Omdat er gespeeld wordt op De Toekomst, is er in het uitvak plek voor slechts 185 supporters. Vak-P noemt dit aantal 'onwaardig voor het Nederlandse voetbal'.

De harde supporterskern van Twente heeft daarom aangekondigd de wedstrijd op De Toekomst te boycotten en elders in Amsterdam te gaan kijken. Volgens Vak-P is er contact met twee locaties in Amsterdam over een zogenoemde Homeless Party en TwEntrada, verwijzend naar de bekende 'Entrada' van de Ajax-fans voor belangrijke thuiswedstrijden.

'Of ze nou willen of niet, wij zijn er massaal bij'
'We konden al kampioen worden in Amsterdam, maar die kans is nu nog een stuk groter geworden. Er zouden al vele supporters naar Amsterdam toe gaan, maar dat worden er nu dus nog veel meer!!', klinkt het op Facebook. 'Aangezien Ajax en Gemeente Amsterdam ons geen keus laten, maken wij zelf de keus om massaal naar Amsterdam af te reizen.'

'Want als onze club terug kan keren naar het niveau waar wij horen, dan horen wij daar bij te zijn. En niet in een uitvak met een capaciteit van 185 man op een amateurcomplex. We reizen daarom gezamenlijk met de trein af naar Amsterdam, de locatie maken wij gedurende de reis bekend. Of ze nou willen of niet, wij zijn er massaal bij vrijdag 19-4. Wij willen met z'n allen terug naar de Eredivisie!'

De supportersvereniging heeft tot slot een belangrijk reisadvies. 'Neem je poncho mee voor de lokale tuinsproeiers in Amsterdam', wordt er verwezen naar de waterkanonnen die de politie van Amsterdam inzette voor Ajax - Juventus. Daar is de laatste dagen veel om te doen geweest.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws