Perez oordeelt: 'Dat was toch al beslist na de 6-2 overwinning van Ajax?'

Perez oordeelt: 'Dat was toch al beslist na de 6-2 overwinning van Ajax?'

Gepubliceerd: dinsdag 16 april 2019 om 08:11di 16-04-2019 om 08:11

Als PSV geen kampioen wordt, dan heeft de ploeg van Mark van Bommel het laten liggen in Amsterdam, zegt Kenneth Perez. De topper tegen Ajax werd twee weken geleden met 3-1 verloren.

PSV reisde met een voorsprong van vijf punten af naar Amsterdam. "Tegen Vitesse pakten ze een punt", zegt Perez bij Natafelen op FOX Sports. "Ik blijf terugkomen op de wedstrijd tegen Ajax. Daar hebben ze het laten liggen als ze het niet worden. Dat was een cruciale fout van of de trainer (Mark van Bommel, wijzigen middenveld, red.) of de selectie. Daar is de wedstrijd in ieder geval niet naar zich toegetrokken. Bij een 1-1 stond je alsnog vijf punten voor."

Ajax en PSV hebben inmiddels evenveel punten, maar het doelsaldo is ruim in het voordeel van de Amsterdammers. Van Bommel hoopte tegen De Graafschap aan het doelsaldo te werken, maar dat ging mis: 2-1. Perez denkt niet dat PSV nog in de buurt kan komen van Ajax. "Dat was toch al beslist na de 6-2 (tegen Excelsior, red.) van Ajax?"

"Van Bommel had moeten zeggen dat ze eerst de eigen wedstrijden moeten winnen en de rest daarna komt. Wij zien toch ook wel hoe PSV worstelt? Dan lijkt het me sterk dat ze ineens zeven goals maken."

Perez denkt niet dat Van Bommel het aandurfde om heel aanvallend te spelen tegen De Graafschap. "Je moet eerst winnen. Hij is bang dat als hij het op een andere manier invult, hij de wedstrijd misschien gaat verliezen."

Poll

Wie wordt er kampioen?

(11703 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws