Breaking news

Ajax is heer en meester en scoort er lustig op los tegen Willem II

Guidetti doet boekje open over Ajax-fans: 'Stoom uit mijn oren toen ik dat hoorde'

Guidetti doet boekje open over Ajax-fans: 'Stoom uit mijn oren toen ik dat hoorde'

Gepubliceerd: dinsdag 16 april 2019 om 11:47di 16-04-2019 om 11:47

Toen John Guidetti in november 2016 namens Celta de Vigo een doelpunt maakte in Amsterdam, besloot de voormalig Feyenoorder het thuispubliek van Ajax expliciet te provoceren. Nu, tweeënhalf jaar later, vertelt Guidetti in gesprek met ELF Voetbal Magazine wáárom hij dat destijds eigenlijk deed. 

Guidetti scoorde in de Arena en plaatste daarna beide handen achter zijn oren. Een striemend fluitconcert volgde. "Het verhaal daarachter heb ik nooit eerder verteld", steekt de spits - tegenwoordig in dienst bij Alavés - van wal. 

"Twee weken eerder kwam Ajax naar Vigo. Ik ken daar een vast restaurant. Minimaal een keer in de week at ik daar een hapje. Als dank heb ik de eigenaar een shirt van het Zweedse nationale elftal met mijn handtekening erop cadeau gedaan. Hij liet het inlijsten."

"Op de wedstrijddag kwamen Ajax-fans naar het restaurant. Ze sloegen het glas kapot en verbrandden het shirt. Toen ik dat de volgende dag hoorde, kwam het stoom uit mijn oren. In Amsterdam kreeg ik tijdens het warmlopen de meest vreselijke verwensingen naar mijn hoofd. (...) Toen ik scoorde, kwamen alle frustraties eruit."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws