Vertrouwen in Italië: 'Ervaring alles, Ajax is een team met heel goede kinderen'

Vertrouwen in Italië: 'Ervaring alles, Ajax is een team met heel goede kinderen'

16-04-2019 19:12
43

Ciro Ferrara denkt dat Juventus dinsdagavond duidelijk de beste papieren heeft tijdens het duel met Ajax in de kwartfinale van de Champions League. Volgens het clubicoon van de Italiaanse kampioen gaat routine de doorslag geven in Turijn.

"Ervaring is eigenlijk alles waard in dit soort wedstrijden", zegt Ferrara, die in 1996 met Juve ten koste van Ajax de Champions League won, tegen Il Messaggero. Toch wijst de oud-verdediger op het gevaar van Ajax. "We moeten voorzichtig zijn, want zij bewegen erg goed en zijn technisch bijzonder begaafd. Ze werken goed samen, zoals veel jonge spelers, maar Juventus is beter."

"Allegri heeft spelers die al vijftig of meer wedstrijden in de benen hebben in de Champions League, terwijl Ajax een team is met heel goede kinderen", vervolgt Ferrara. "Ze hebben gewonnen van Real Madrid. Dat klopt, maar die ploeg was een beetje over de hill."

Ferrara vindt het hoogtijd voor een nieuwe Champions League-zege. Na 1996 gingen de finales van 1997, 1998, 2003, 2015 en 2017 verloren. "Het is tijd om het stokje over te geven aan een ander Juventus-team", besluit de 49-voudig Italiaans international.