'Ik ben door Ajax gehaald om de groepsfase van de Champions League te halen'

'Ik ben door Ajax gehaald om de groepsfase van de Champions League te halen'

Gepubliceerd: woensdag 17 april 2019 om 07:00wo 17-04-2019 om 07:00

Daley Blind werd afgelopen zomer gehaald om met Ajax de groepsfase van de Champions League te bereiken. Dinsdagavond plaatsten de Amsterdammers zich ten koste van Juventus voor de halve (!) finale. Dat zag Blind niet aankomen.

"Ik ben blij dat ik net wat extra kan geven aan het team. Misschien laat ik het meer zo zien dan verbaal. Ik voel me heel prettig en op m'n plek. Bij de gesprekken werd duidelijk dat ik gehaald werd om de Champions League te halen", zegt Blind lachend tegen De Telegraaf. "Daarna kijk je verder. Als je kijkt hoe we spelen denk ik dat het verdiend is dat we hier staan. Mensen zeiden dat Real Madrid niet in vorm was, maar dat kun je over Juventus niet zeggen."

Ajax heeft nu zowel ervaren spelers als jonge talenten. Die mix blijkt goed te werken. Blind: "Er zijn meerdere jongens die aanvoelen wat er in zo'n wedstrijd gevraagd wordt. Frenkie was in het begin zoekende, maar daarna pakte hij het goed op en begon hij te dribbelen en passen etc.. Dat is mooi om te zien. En Matthijs (De Ligt, red.) verzaakt nauwelijks."

Lees ook: Frenkie de Jong merkt ongeduld op tribune: 'Dan hoor je de mensen schelden'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws