Feyenoord kondigt samenwerkingsverband aan: Meer exposure in Zuid-Oost-Azië

Feyenoord kondigt samenwerkingsverband aan: "Meer exposure in Zuid-Oost-Azië"

Gepubliceerd: woensdag 17 april 2019 om 09:08wo 17-04-2019 om 09:08

Feyenoord en het Vietnamese Hoang Anh Gia Lai FC gaan een samenwerkingsverband aan. De Rotterdamse topclub meldt dat woensdagochtend via de officiële kanalen. Het betreft een samenwerking 'op het gebied van talent- en coachingontwikkeling.'

Afgelopen week is er in Ho Chi Minh-stad door beide clubs een zogenaamde letter of intent ondertekend, schrijft Feyenoord op de website. Het is de bedoeling dat Feyenoord 'haar know how en methodologie zal delen met de Vietnamese club'. Bovendien zullen Vietnamese teams, spelers en coaches afreizen naar Nederland om ervaring op te doen.

Een halfjaar geleden blijken de eerste contacten tussen Feyenoord en Hoang Anh Gia Lai FC te zijn gelegd. "Het was een buitengewoon prettige kennismaking. De accommodatie is echt puur op voetbal gericht en meneer Duc heeft het tot zijn persoonlijke missie gemaakt om Vietnam naar het WK te krijgen", aldus Gido Vader, manager Internationale Relaties.

"Een samenwerking in Vietnam past in onze internationale filosofie, waarbij we de focus steeds meer op bepaalde gebieden leggen, Het kan bepaald geen kwaad om meer exposure te krijgen in Zuid-Oost Azië. Vietnam is een voetbalgek land met bijna 100 miljoen inwoners. Men heeft er de absolute wil om vooruit te komen in de vaart der volkeren."

25.000 keer
"Ter illustratie: ons eerste Facebook-bericht in het Vietnamees werd binnen een paar dagen ruim 25.000 keer geliked, gedeeld door bekende Vietnamezen en leverde daarmee ook duizenden nieuwe volgers op. Daarnaast levert het vermarkten van onze know how en methodologie altijd een vergoeding op, terwijl wij bij kunnen dragen aan de vooruitgang van het voetbal. De komende tijd zal de samenwerking tussen Hoang Anh Gia Lai FC en Feyenoord verder gestalte krijgen", besluit Vader. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws