'Het Beest' koos voor PSV: 'Ik heb ontzettend veel dingen van Jurjus geleerd'

'Het Beest' koos voor PSV: 'Ik heb ontzettend veel dingen van Jurjus geleerd'

Gepubliceerd: woensdag 17 april 2019 om 16:06wo 17-04-2019 om 16:06

Rick Jonkers (15) maakte aan het begin van dit seizoen de overstap van De Graafschap naar PSV. Ondanks interesse van onder meer Liverpool, waar de tiener stage liep, koos de doelman voor een avontuur in Eindhoven. Hij kreeg een warm gevoel bij PSV, vertelt Jonkers. 

"Voor mijn gevoel was PSV een verlengde van De Graafschap. Het geeft me een warm gevoel. Het is allemaal heel gezellig, maar je gaat wel tot het uiterste. Dat is iets wat ik erg belangrijk vind bij een club", aldus Jonkers op de website van PSV

Bij zijn huidige club staat Hidde Jurjus onder contract. De twee kennen elkaar uit Doetinchem. "In het verleden heeft hij mij getraind en ik heb ontzettend veel dingen van hem geleerd. Zijn trappen vind ik altijd geweldig om te zien. Ook stuurde hij mij een appje toen ik naar PSV ging om mij succes te wensen."

Jonkers draagt overigens een bijzondere bijnaam: Het Beest. Dat heeft te maken met zijn lengte. Jonkers is 1 meter 90. "Het zit niet in de familie. Ik ben de grootste van hun allemaal. Die lengte komt natuurlijk wel goed van pas als keeper."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws