'Ik vroeg of hij in een Ajax-pyjama had geslapen, die moet hij zaterdag uitdoen'

'Ik vroeg of hij in een Ajax-pyjama had geslapen, die moet hij zaterdag uitdoen'

Gepubliceerd: donderdag 18 april 2019 om 09:16do 18-04-2019 om 09:16

Danny Buijs weet maar al te goed dat zijn spits Kaj Sierhuis groot fan is van AJax. Komende zaterdag moet de FC Groningen-aanvaller zijn warme gevoelens voor de halve finalist even parkeren, vindt Buijs. 

Sierhuis vertelde in gesprek met De Telegraaf dat hij deze week helemaal uit z'n plaat ging toen Ajax ten koste van Juventus de halve finale van de Champions League bereikte. Zaterdag staat FC Groningen-Ajax op het programma. "Ik vroeg hem of hij dinsdag in een Ajax-pyjama had geslapen en zei dat hij deze zaterdag wel weer moet uitdoen", knipoogt Buijs, trainer van De Trots van het Noorden, tijdens een interview met hetzelfde medium.

"Die jongens staan met elkaar op het veld om een wedstrijd te winnen en bij Kaj heb ik daar natuurlijk geen enkele twijfel bij."

Ook Buijs geniet van de Europese succestour van Ajax. "We hadden het in Nederland nog niet zo lang geleden over een crisis. Het gaat goed met Oranje en nu dit." De oefenmeester ziet aanstaande zaterdag kansen. "Zij scoren niet in alle pakweg zestig wedstrijden die ze spelen een 8."

Met nog vier speelrondes te gaan in de Eredivisie is Ajax koploper. FC Groningen won z'n laatste zeven thuiswedstrijden. 

Poll

Wat wordt FC Groningen-Ajax?

(6938 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws