Heerenveen heeft zijn 'eigen Dirk Kuijt': 'Het is een kwaliteit om dat te kunnen'

Heerenveen heeft zijn 'eigen Dirk Kuijt': 'Het is een kwaliteit om dat te kunnen'

Gepubliceerd: donderdag 18 april 2019 om 11:56do 18-04-2019 om 11:56

Jizz Hornkamp is wellicht de multifunctioneelste speler van sc Heerenveen. De jongeling is van nature een afmaker en staat al zijn gehele voetballeven in de spits, maar Hornkamp is nu ook omgeschoold tot rechtsback. De 21-jarige man uit De Rijp vindt dat een kwaliteit van zichzelf.

Hornkamp had na de winterstop lang een basisplaats als rechtsback, maar moet sinds anderhalve week toekijken hoe Doke Schmidt op die positie staat. Hornkamp zelf valt af en toe in, maar doet dat weer als spits. "Je met de aanval bemoeien en doelpunten maken is tenslotte het leukste wat er is", zegt hij daarover tegen het Friesch Dagblad.

Toch voelt hij zichzelf ook in de defensie van Heerenveen thuis. "Duels aangaan, slidings maken; daar houd ik van. Bovendien zie ik het als een kwaliteit om op meerdere posities uit de voeten te kunnen. Dirk Kuijt kon dat tenslotte ook en heeft een geweldige carrière gehad."

"Er is altijd tegen me gezegd dat ik, mocht daar behoefte aan zijn, ook als spits gebruikt kan worden. Vanuit die gedachte waren mijn invalbeurten tegen Emmen en Groningen dus niet gek. Ik wil gewoon zo veel mogelijk wedstrijden spelen. En of dat dan voorin of rechts achterin is, maakt me weinig uit."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws