Jansen over mogelijk Emmen-vertrek: 'Om iets vol te stoppen... mijn zakken'

Jansen over mogelijk Emmen-vertrek: 'Om iets vol te stoppen... mijn zakken'

Gepubliceerd: donderdag 18 april 2019 om 20:55do 18-04-2019 om 20:55

Anco Jansen wordt volop bewierookt, maar hij is zelf pas tevreden als FC Emmen in de Eredivisie blijft. Wat de dertigjarige aanvallende middenvelder na dit seizoen doet, weet hij nog niet.

"We voetballen hier niet voor de pepermuntjes, maar om dit nog een jaar mee te maken", zegt Jansen tegen RTV Drenthe over de degradatiestrijd van zijn club. "Ook ik ben bij deze club gebleven om beloond te worden voor onze prestaties. En die beloning is handhaving. Niets meer en niets minder. En lukt het niet, dan heb je 't eigenlijk voor niets gedaan." 

Jansen prevaleert het clubbelang boven dat van hemzelf. "Als ik puur voor mijn eigen carrière zou gaan, dan had ik hier niet eens gespeeld." Hij heeft een doorlopend contract bij FC Emmen, maar door clausules kan hij bij bepaalde aanbiedingen uit bepaalde landen weg. De spelmaker liet al eens weten graag terug te keren naar Turkije, waar hij eerder actief was voor Boluspor.

"Niet om iets af te maken maar meer om iets vol te stoppen... mijn zakken", aldus Jansen. "Maar daar ben ik echt nog helemaal niet mee bezig. Er is ook nog geen club die heeft gezegd dat ze Anco Jansen willen, maar dat hoeft nu ook nog helemaal niet. Ik kijk nu naar de korte termijn. Ik wil met Emmen in de Eredivisie blijven en dan zien we wel verder."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws