'We verdienen om in de Eredivisie te zijn en we gaan daar alles aan doen'

'We verdienen om in de Eredivisie te zijn en we gaan daar alles aan doen'

19-04-2019 15:15 Laatste update: 15:17
34

Het is de komende maand erop of eronder voor De Graafschap. Henk de Jong, trainer van de nummer zestien van de Eredivisie, merkt ondanks dat er veel op het spel staat weinig zenuwen in zijn spelersgroep.

"We hebben een paar maanden al veel vertrouwen, maar het is straks in één keer afgelopen", zegt De Jong tegen Omroep Gelderland. "We moeten nu wel voor ogen hebben dat we de punten nodig hebben. Maar als ik die druk erop leg is het moeten en moeten. Nee, we moeten niet. We willen heel graag."

De Graafschap speelt de komende dagen cruciale wedstrijden tegen VVV-Venlo (uit) en FC Emmen (thuis). "Ik zorg daarom op de trainingen voor wat ontspanning in het team. Je traint namelijk voor overwinningen. We verdienen om in de Eredivisie te zijn en we gaan daar alles aan doen. Ik voel dat het goed gaat komen."

De Graafschap-spits Charlison Benschop heeft kriebels. "Het is normaal dat er wat zenuwen zijn en er wat spanning is. We beseffen nu ook meer dat het spannend gaat worden. Het worden ook spannende wedstrijden de komende week. Maar we moeten rustig blijven en ons eigen spel spelen. Dan wordt dat wel beloond."