Lange training en uitbranders voor Excelsior-spelers: 'Het is mijn plicht'

Lange training en uitbranders voor Excelsior-spelers: 'Het is mijn plicht'

Gepubliceerd: vrijdag 19 april 2019 om 15:28vr 19-04-2019 om 15:28

De spelers van Excelsior hebben een zware vrijdagtraining achter de rug. Ricardo Moniz, trainer van de Rotterdamse degradatiekandidaat, zette in aanloop naar de competitieduels met Willem en ADO Den Haag de boel op scherp.

Volgens RTV Rijnmond stond Moniz vrijdag bijna tweeënhalf uur met zijn spelers op het trainingsveld. Dat ging er soms fel aan toe. Moniz 'schuwde de confrontatie niet en legde vaak het spel stil om spelers terecht te wijzen', klinkt het. Onder meer Dennis Eckert, Denis Mahmudov en Mikael Anderson kregen een uitbrander.

"Ik denk dat het mijn plicht is die confrontatie te zoeken", verklaart Moniz aan RTV Rijnmond. "Ik sta aan hun kant, maar moet wel zorgen dat ze de top halen. Als spelers meer mogelijkheden hebben dan dat ze eruit halen heb ik daar een hekel aan."

"Het gaat om Excelsior en dat begrijpen die jongens. Er is er geen één bij die dat verkeerd opneemt. Ik ben maar een trainer, maar ik moet ze leren dat ze ook de confrontatie met zichzelf zoeken zodat ze er 100 procent uithalen. Ik zou een slechte trainer zijn om die confrontatie's uit de weg te gaan", aldus Moniz.

Excelsior speelt zondag om 12.15 uur tegen Willem II. Het duel wordt gespeeld in Kralingen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws