'Dan kun je net zo goed hier blijven. Ik ga naar Amsterdam om voor kans te gaan'

'Dan kun je net zo goed hier blijven. Ik ga naar Amsterdam om voor kans te gaan'

Gepubliceerd: vrijdag 19 april 2019 om 23:10vr 19-04-2019 om 23:10

Laatste update: vrijdag 19 april 2019 om 23:37vr 19-04-2019 om 23:37

Kik Pierie vindt dat sc Heerenveen met drie punten had moeten vertrekken bij Heracles Almelo. Zijn ploeg was een stuk beter dan de Heraclieden, maar verloor desondanks met 2-1. Pierie sprak na afloop zijn teleurstelling uit en liet zich ook uit over zijn nieuwe club Ajax.

Door het verlies van Heerenveen is de kans op een plek in de play-offs zo goed als zeker verkeken. "De laatste kans wil ik niet zeggen. Je kunt het nog halen als je alles wint, maar dat je het jezelf nu lastig maakt is een feit", zegt Pierie tegen FOX Sports. "Je moet hier eigenlijk met drie punten weggaan. Je krijgt drie honderd procent kansen die je binnen moet schieten. In de tweede helft was dat ook zo." 

"De doelstelling is en blijft het halen van de play-offs. Het gaat lastig worden, maar als we alles willen moeten we hopen dat de concurrentie ergens punten laat liggen. Het is haalbaar, maar het wordt een lastige zaak", zegt Pierie.

Ajax
Pierie stond de afgelopen weken in de spotlights omdat hij in verband werd gebracht met Ajax. Daardoor werd hij veel voor de camera gevraagd. "Te vaak bijna ja", zegt hij. "Als je een contract tekent bij Ajax komen daar altijd vragen over. Nu kun je zeggen dat het rond is. Daarvoor moest je zeggen dat er interesse is, maar dat er nog niet is getekend. Het is lekker dat het nu rond is."

Pierie denkt niet aan een verhuur aan Heerenveen, waar over werd gespeculeerd. Hij wil voor zijn kans gaan in Amsterdam. "Dat is gek. Je maakt toch geen stap om daarna te zeggen dat je niet voor je kans gaat? Dan kun je net zo goed hier blijven. Ik ga naar Amsterdam om voor mijn kans te gaan. Hoe dat zal lopen gaan we zien. Ik ga niet die kant op en dan zeggen dat ik niet voor m'n kans ga. Dat is gek."

Poll

Gaat Pierie het maken bij Ajax?

(1132 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws