Slutsky onder indruk: 'Zou Ajax dat doen, dan levert dat honderden miljoenen op'

Slutsky onder indruk: 'Zou Ajax dat doen, dan levert dat honderden miljoenen op'

Gepubliceerd: zaterdag 20 april 2019 om 07:35za 20-04-2019 om 07:35

Vitesse-trainer Leonid Slutsky vindt het niet gek dat de KNVB een volledige speelronde heeft verplaatst om Ajax voldoende rust te gunnen. De Rus staat achter het besluit van de bond om de Amsterdammers zo veel mogelijk te faciliteren.

"Het is volkomen normaal dat je dit doet voor je beste team als het voor het eerst in lange tijd kans maakt op de finale van de Champions League", zegt Slutsky in De Telegraaf. "Vergeet niet hoeveel punten Ajax heeft gepakt voor de UEFA-ranking. Daarvan profiteren op termijn andere clubs en daarom moeten we de nadelen accepteren. In Rusland gaat het net zo."

Slutsky neemt het dinsdag met Vitesse op tegen Ajax, waarvan hij zeer onder de indruk is. "Ik krijg uit Rusland veel reacties op het spel van Ajax. Zij hebben in de wereld een fantastische indruk achtergelaten", aldus de coach die na Ajax – Dynamo Kiev in de voorronde van de Champions League al hoge verwachtingen had. "Ik zei toen al: Dit Ajax gaat echt een sensatie worden in Europa. Ik was verbluft door het talent en de potentie van het elftal."

"Voor Real Madrid én Juventus heb ik direct gezegd dat Ajax helemaal niet de underdog was. Voor Ajax is dit seizoen echt alles mogelijk in de Champions League", aldus Slutsky, die niet onder de indruk is van de financiële verschillen tussen Ajax en de Europese elite. "Bovendien kun je stellen dat Ajax weliswaar met een budget van 'maar' 90 miljoen euro werkt; zouden ze besluiten het hele team te verkopen dan levert dat honderden miljoenen euro's op."

Poll

Wie bereikt de finale: Ajax of Spurs?

(25746 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws