Tagliafico hard voor Ajax-ploeggenoten: 'Zelfs met blessures ga je door. Punt'

Tagliafico hard voor Ajax-ploeggenoten: 'Zelfs met blessures ga je door. Punt'

Gepubliceerd: zaterdag 20 april 2019 om 10:13za 20-04-2019 om 10:13

Nicolas Tagliafico weigert het loodzware programma van Ajax als een nadeel te zien in de titelstrijd met PSV in de Eredivisie. De Argentijnse linksback speelde zelf, inclusief vijf oefeninterlands met Argentinië, al 44 officiële duels.

"Vermoeidheid is mentaal", steekt Tagliafico van wal in gesprek met De Telegraaf. "Als je dit seizoen al zoveel wedstrijden hebt gespeeld, goed op weg bent naar drie prijzen en nog maar zeven of acht wedstrijden – allemaal finales – speelt, dan mag je de pijn niet voelen. Zelfs met lichte blessures ga je door. Punt."

Tagliafico moet voor gif zorgen bij Ajax, beseft hij. "Mijn passie is een van de redenen waarom Ajax me heeft gehaald. Ik moet mentaliteit tonen. Soms gaat het er weleens hard aan toe op de training. Maar dat zit in me, kan ik niet veranderen en dat wil ik zelfs op het elftal overbrengen. We moeten soms harder voor onszelf en elkaar zijn."

De linksback is vol vertrouwen voor het duel met FC Groningen van zaterdagavond. "We gaan van FC Groningen winnen, omdat we kampioen willen worden. We weten dat dit een van de moeilijkste wedstrijden in de titelrace is en we zullen voor een resultaat vechten. Na de stunt tegen Juventus is het heel belangrijk dat we mentaal sterk zijn."

Poll

Wat wordt FC Groningen-Ajax?

(6938 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws