De Ligt kruipt in hoofd van 'kijkende' PSV'ers: Dat is niet lekker om te zien

De Ligt kruipt in hoofd van 'kijkende' PSV'ers: "Dat is niet lekker om te zien"

Gepubliceerd: zaterdag 20 april 2019 om 20:58za 20-04-2019 om 20:58

De nipte zege van Ajax op FC Groningen is een tik voor de spelers van PSV. Dat denkt Matthijs de Ligt. PSV moet zondag ADO Den Haag verslaan om in punten weer naast Ajax te komen.

"Ja, dat denk ik wel", reageert De Ligt op de vraag van FOX Sports of de Ajax-zege een tik is voor PSV. "Zij hebben natuurlijk ook voor de buis gezeten. We winnen met 0-1, terwijl het hartstikke lastig was. Dat is als je nog moet spelen niet lekker om te zien."

De Ajax-aanvoerder voegt eraan toe dat zijn ploeg zich vooral op zichzelf moet richten. "We moeten ervoor zorgen dat dit soort wedstrijden niet te vaak voorkomen." Om de rode kaart voor Klaas-Jan Huntelaar kon hij achteraf lachen. "De ervaring van Klaas (maker van de 0-1, red) maakt het verschil én hij maakt het ons nog even lastig. Maar ik ben blij met hem."

In de blessuretijd leek Ajax nog te ontsnappen aan een penalty na een vermeende handsbal van Nicolás Tagliafico. De Ligt: "Ik vond het geen hands, eerlijk gezegd. Dan blijven we bezig. De scheidsrechter zag het niet en als het zo discutabel is en de VAR ook niets zegt, waarom zou je hem dan geven?"

Poll

Wie wordt kampioen van Nederland?

(7544 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws