'Toen ik 21 was leek het me beter om definitief te vertrekken bij Feyenoord'

'Toen ik 21 was leek het me beter om definitief te vertrekken bij Feyenoord'

Gepubliceerd: zondag 21 april 2019 om 12:01zo 21-04-2019 om 12:01

Timothy Derijck kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn periode bij Feyenoord. De Belg verliet Anderlecht voor Rotterdam-Zuid, waar hij weinig aan spelen toekwam.

Derijck verliet Anderlecht in 2005. Hij hoopte in België meer te spelen. "Ik was ontgoocheld. De laatste wedstrijd van dat seizoen stond er niets op het spel. Ik kreeg te horen dat ik zou spelen. Uiteindelijk bleek daar niets van waar. Toen is er iets gebroken in mij", stelt Derijck in De Zondag.

Derijck vertrok naar Feyenoord. "Ik weet niet of dat de goede beslissing was. Feyenoord is natuurlijk een grote club. Maar ik had ook bij Anderlecht kunnen doorbreken, denk ik. Dat is jeugdig enthousiasme. Of koppigheid. Noem het maar zo."

De verdediger vindt dat hij misschien op te jonge leeftijd naar Feyenoord is vertrokken. "Ik werd enkele keren uitgeleend, maar toen ik 21 was, leek het mij beter definitief te verhuizen. Ik kon naar ADO Den Haag. Dat was een voltreffer. Na twee seizoenen wilde PSV mij. Wauw, ik ben het mannetje, dacht ik."

Slagen in Eindhoven lukte niet. "Ik ben toen teruggekeerd naar ADO. Ik moest niet weg, hoor, maar ik zou weinig kansen krijgen, voelde ik. Dat deed me wel iets, nu ik daarover nadenk. Het is te gek voor woorden dat ik niet dáár die dergelijke mentaliteit toonde. Ik had mijn carrière gestaag willen zien stijgen. Nu heb ik te veel ups en downs gekend."

Derijck (31) speelt inmiddels voor KAA Gent.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws