Zo'n droge mat moeten we zo snel mogelijk uit de Eredivisie hebben

"Zo'n droge mat moeten we zo snel mogelijk uit de Eredivisie hebben"

Gepubliceerd: zondag 21 april 2019 om 15:33zo 21-04-2019 om 15:33

Jordens Peters hoopt dat Nederlandse clubs zo snel mogelijk afscheid nemen van kunstgras. De captain van Willem ll vindt dat er op de mat van Excelsior geen fatsoenlijke wedstrijd te spelen was en maakte dat na afloop duidelijk.

Door het warme weer werd het voetballen niet makkelijker. "Ik wil geen excuses maken, maar zo'n droge mat moeten we zo snel mogelijk uit de Eredivisie hebben, met alle respect", zegt Peters tegen FOX Sports. "Ik snap dat clubs er voor gekozen hebben, maar dit is voor de spelers en toeschouwers niet leuk. Je krijgt een heel rare wedstrijd met rare duels en ballen die opstuiten en de gekste dingen doen."

Willem ll was op weg naar de zege bij Excelsior, maar kreeg in de laatste minuut van de blessuretijd de gelijkmaker tegen. "We hebben in de tweede helft niet genoeg laten zien. In de eerste helft hadden we de controle en maakten we een schitterende goal. Ik zag ons daarna iets afzwakken", zegt Peters.

"Dat heeft ook met Excelsior te maken, die moesten winnen. Dat je in zo'n wedstrijd moet verdedigen is niet zo erg, maar je moet er wel uit blijven komen. Dat lukte niet meer. Toen kwamen we er eindelijk uit, maar kregen we hem alsnog tegen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Eens met Peters?

(1133 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws