AZ-debutant met genen van Gullit en Cruijff: 'Jullie zijn nog niet van mij af'

AZ-debutant met genen van Gullit en Cruijff: 'Jullie zijn nog niet van mij af'

Gepubliceerd: maandag 22 april 2019 om 18:45ma 22-04-2019 om 18:45

Voor Maxim Gullit was het kampioensduel van FC Twente met Jong AZ er ook eentje om nooit te vergeten. De zeventienjarige zoon van oud-international Ruud Gullit debuteerde namens de Alkmaarders in het betaald voetbal.

Gullit junior zat voor het eerst bij de wedstrijdselectie van Jong AZ en mocht na 71 minuten zijn opwachting maken in Enschede. "Het is een speciaal moment. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Het was ook een blije middag voor mij", zegt de jonge verdediger, die twee jaar geleden de overstap maakte van AFC naar AZ, te midden van het Enschedese feestgedruis.

Ruud Gullit sprak zijn trots uit via Instagram, maar de twee hadden nog geen contact. "Ik heb hem nog niet gesproken, dat komt later wel', aldus zoon Maxim, die naar eigen zeggen niet gebukt gaat onder zijn achternaam. "Ik heb daar geen last van, nooit gehad. Ik ben gewoon Maxim."

De verdediger ziet zijn debuut als het begin. "Ik ga hard werken, jullie zijn nog niet van mij af. Eerst mijn focus op Jong AZ en dan de stap maken naar het eerste. Dan wie weet wat de toekomst gaat brengen."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My son his debut as a professional #keukenkampioendivisie @maximjr_ with @azalkmaar #jongaz and so proud congrats son

Een bericht gedeeld door Ruud Gullit (@ruudgullitofficial_) op

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws