Rutten bagatelliseert eigen rol: 'Heel knap wat Twente voor elkaar heeft gekregen'

Rutten bagatelliseert eigen rol: 'Heel knap wat Twente voor elkaar heeft gekregen'

Gepubliceerd: maandag 22 april 2019 om 20:54ma 22-04-2019 om 20:54

Laatste update: maandag 22 april 2019 om 22:24ma 22-04-2019 om 22:24

Fred Rutten is opgetogen dat FC Twente na één seizoen weer terugkeert in de Eredivisie. De 56-jarige oefenmeester was als adviseur van de raad van commissarissen van de Tukkers op de achtergrond betrokken bij het kampioenschap.

"Allereerst gefeliciteerd aan de mensen die het mogelijk hebben gemaakt FC Twente in leven te houden. Mijn rol is beperkt geweest", zegt Rutten tegen TC Tubantia. Wel adviseerde hij afgelopen zomer om Ted van Leeuwen aan te stellen als technisch directeur. "Omdat de situatie bij de club schreeuwde om iemand die de ervaring had en dit al vaker had meegemaakt."

"Ik vind het heel knap van Ted en alle betrokkenen dat ze dit in een jaar voor elkaar hebben gekregen, gezien de beperkte middelen en de situatie waarin de club deze zomer zat", vervolgt Rutten. "De promotie is goed voor de Eredivisie en voor de hele regio. En ik ben ook blij voor mezelf, want ik ben bij FC Twente opgegroeid en gun de club het allerbeste."

Rutten onderschrijft het belang van het komende seizoen. "Het is heel belangrijk dat we het eerste jaar in de Eredivisie overleven. Maar het zal nog een hele uitdaging worden om dat met z'n allen voor elkaar te krijgen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws