'Heerenveen vindt nieuwe trainer dicht bij huis: veel seinen op groen bij Friezen'

'Heerenveen vindt nieuwe trainer dicht bij huis: veel seinen op groen bij Friezen'

Gepubliceerd: dinsdag 23 april 2019 om 09:14di 23-04-2019 om 09:14

Johnny Jansen maakt goede kans om definitief de nieuwe trainer van sc Heerenveen te worden. De assistent neemt momenteel al de honneurs waar in het Abe Lenstra Stadion na het ontslag van Jan Olde Riekerink.

Volgens Voetbal International staan in Friesland veel seinen op groen wat betreft een vaste aanstelling van Jansen. Zo bestaat onder de fans een sterke roep om een belangrijke rol voor een clubman. Aangezien alle andere vacatures binnen de club zijn vergeven, kan Heerenveen alleen nog aan die oproep voldoen via de nieuwe trainer.

VI ziet weinig alternatieven voor Jansen. Twee andere trainers met een Friese achtergrond – Henk de Jong en Gertjan Verbeek – zijn om verschillende redenen geen optie. Jansen geniet daarnaast veel draagvlak. Hij is al twintig jaar actief bij Heerenveen en kent het krachtenveld rond de club.

Dat Heerenveen op zijn geld moet passen en al een afkoopsom voor Olde Riekerink moet betalen, maakt Jansen nóg interessanter. Het belangrijkste argument is evenwel dat de Friese ploeg onder hem beduidend beter is gaan spelen. "Ik kan er nog niet veel over zeggen, want het is allemaal nog redelijk vers", reageert technisch manager Gerry Hamstra. "Maar we gaan na het seizoen sowieso met Johnny om de tafel zitten."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws