Van Halst snapt leedvermaak over Twente: 'Als je beetje stoer loopt te doen'

Van Halst snapt leedvermaak over Twente: 'Als je beetje stoer loopt te doen'

Gepubliceerd: dinsdag 23 april 2019 om 13:10di 23-04-2019 om 13:10

Jan van Halst vindt de negatieve houding jegens FC Twente bij veel supporters van andere clubs begrijpelijk. De voormalig directeur van de kersvers kampioen van de Keuken Kampioen Divisie zegt dat in gesprek met het Algemeen Dagblad. 

"Ik begrijp dat. Na het landskampioenschap in 2010 is er nogal wat grootheidswaanzin ontstaan bij sommigen in Enschede. En als je een beetje stoer loopt te doen, weet je dat het leedvermaak groot is wanneer die grootheidswaanzin leidt tot degradatie", aldus Van Halst. 

"Ik vind supporters van andere ploegen die FC Twente het liefst failliet hadden zien gaan wel roomser dan de paus. Er zijn meer eredivisieclubs geweest met grote schulden. Die fans zijn nu ook blij dat hun club nog bestaat."

Van Halst is blij met de promotie naar de Eredivisie. "Voor mijn gevoel heeft FC Twente nu wel genoeg boete gedaan. Figuurlijk, door een jaar in de eerste divisie te voetballen. En letterlijk, door de schuld bij onder meer de Belastingdienst in te lossen. De club verdient een nieuwe kans."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws