De Jong 'tien jaar ouder geworden': 'Ik schreeuwde de longen uit mijn lijf'

De Jong 'tien jaar ouder geworden': 'Ik schreeuwde de longen uit mijn lijf'

Gepubliceerd: dinsdag 23 april 2019 om 22:07di 23-04-2019 om 22:07

De Graafschap won dinsdag met 1-0 van FC Emmen en greep daardoor de laatste strohalm om nacompetitie te ontlopen in de Eredivisie. Trainer Henk de Jong zag dat het zijn ploeg in de bloedstollende wedstrijd eindelijk eens meezat.

"Ik ben wel tien jaar ouder geworden", zegt De Jong tegen de NOS. "Je wilt het zo goed doen voor de mensen en voor de jongens. Ik schreeuwde de longen uit mijn lijf, want er gaat ook heel veel fout. Maar die jongens luisteren dan ook. En hup, daar gaan ze weer. Soms horen ze je niet, maar soms ook wel. Dan zie je ze toch weer gaan, én weer gaan, én weer gaan."

"We hebben op karakter gewonnen en hadden op het juiste moment geluk", vervolgt De Jong, die doelt op de blunder van FC Emmen-doelman Kjell Scherpen. "Daar was ik wel blij mee. Sneu voor die jongen, maar het kwam voor ons wel op het juiste moment. En mooi voor Fabian Serrarens, die het hele jaar al belangrijk is voor ons. Ook vanaf de bank. Nu speelt hij weer en dan vanaf het middenveld. Het is eigenlijk een beetje de hoer van het elftal. Maar dat doet hij altijd met verve."

Door de drie punten mag De Graafschap nog een sprankje hoop koesteren dat het nacompetitie ontloopt. Volgens De Jong leveren De Superboeren ook als ze op plek zestien of zeventien eindigen een prima prestatie. "In de winterstop waren we nog gedegradeerd voor iedereen, hè."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws