Sadilek vol ongeloof bij PSV: 'Dan had ik gezegd: ben je gek ofzo?'

Sadilek vol ongeloof bij PSV: 'Dan had ik gezegd: ben je gek ofzo?'

Gepubliceerd: woensdag 24 april 2019 om 09:25wo 24-04-2019 om 09:25

Michal Sadilek kan amper bevatten wat hem dit seizoen overkomt in Eindhoven. De Tsjechische middenvelder heeft zich razendsnel opgewerkt tot basiskracht van PSV. 

"Ik kan het soms zelf niet geloven wat ik dit seizoen al heb meegemaakt", zegt Sadilek trots, in gesprek met Voetbal International. "Als iemand mij voor de competitie had gezegd dat ik wedstrijden in het eerste en zelfs in de Champions League zou spelen, dat ik een rol heb in de titelstrijd, dan had ik gezegd: ben je gek of zo?

"Nu ik er ben, moet ik er ook staan op het veld, nu moet ik een man zijn. Dat eis ik van mezelf. Vorig seizoen speelde ik bij O19, dat is kindervoetbal vergeleken met wat ik nu beleef."

"Voetballen tegen spelers van het kaliber Frenkie de Jong of Ivan Perisic van Inter is natuurlijk een heel ander niveau. Vorig jaar keek ik nog op tv naar Perisic op het WK, zag ik hem scoren in de finale tegen Frankrijk. Een half jaar later speel ik in Milaan tegen hem, dat is natuurlijk fantastisch."

Sadilek maakte in december zijn debuut in de Eredivisie. Inmiddels deed de controleur negen keer mee in competitieverband. Hij scoorde één keer. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws