Dijkstra 'viert' titel FC Twente op Sri Lanka: 'Stelt geen reet meer voor'

Dijkstra 'viert' titel FC Twente op Sri Lanka: 'Stelt geen reet meer voor'

Gepubliceerd: woensdag 24 april 2019 om 15:48wo 24-04-2019 om 15:48

Laatste update: woensdag 24 april 2019 om 15:59wo 24-04-2019 om 15:59

Televisiemaker Erik Dijkstra (rechts op de foto) heeft een weekend van uitersten achter de rug. De FC Twente-supporter was bezig met een reportage op Sri Lanka, dat zondag opgeschrikt werd door een reeks extreem bloedige aanslagen. Tegelijkertijd zag Dijkstra zijn club naar de Eredivisie promoveren.

De Per Seconde Wijzer-presentator en zijn crew zaten door 'stom toeval' in het binnenland van Sri Lanka, vertelt hij aan TC/Tubantia. "We hoorden zondag pas in de loop van de dag dat er een bom was ontploft en dat er enkele gewonden waren gevallen. Toen werden dat enkele doden. En inmiddels zijn het er meer dan 300." De Nederlandse tv-makers zijn inmiddels terug in de hoofdstad Colombo. "We hebben wel even contact gehad met de ambassade. Dreiging voor nieuwe aanslagen is er niet, wordt gezegd. We vliegen gewoon donderdag, zoals gepland, naar huis."

Eén dag na de gruwelijke aanslagen stond de kampioenswedstrijd van FC Twente alweer op het programma. "Ik heb wel even in de lobby van het hotel een rustig plekje gezocht. Zat ik daar in mijn eentje op mijn laptop naar voetbal te kijken. Heel gek", aldus Dijkstra, die niet uitbundig heeft gejuicht om het behalen van de Keuken Kampioen Divisie-titel. "Had ik ook geen behoefte aan. Ik was meer geëmotioneerd. Vooral door de hele situatie. Ik ben blij dat ze terug zijn in de Eredivisie, maar dat kampioenschap stelt natuurlijk geen reet meer voor."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws