'Over twee of drie jaar in de basis staan bij Ajax, over vijf jaar in Oranje'

'Over twee of drie jaar in de basis staan bij Ajax, over vijf jaar in Oranje'

Gepubliceerd: donderdag 25 april 2019 om 11:39do 25-04-2019 om 11:39

Ryan Gravenberch verwacht binnen twee á drie jaar in de basis te staan bij Ajax. De jonge middenvelder, die in het uitduel bij PSV (3-0 nederlaag) de jongste debutant ooit werd bij de Amsterdammers, heeft zijn toekomstplan al uitgestippeld.

Gravenberch speelt nu voornamelijk in Jong Ajax en in het Onder 19-team van de Amsterdammers. "Ik hoop over twee of drie jaar in de basis bij Ajax te staan", zegt hij tegenover Voetbal International. "En in Oranje? Nou, ik denk dat dat over vijf jaar zal zijn. Ik moet eerst maar op zoek naar die vaste basisplaats, ik doe het rustig aan."

De 16-jarige middenvelder krijgt van zijn trainer vaak te horen dat hij nog genoeg moet leren. "Hij zegt dat ik niet alleen maar naar de bal moet kijken, maar dat ik ook moet weten wat er om me heen gebeurt", zegt Gravenberch. "Mijn grote voorbeeld daarin speelt niet meer, maar dat is Zinedine Zidane. Door zijn techniek."

"Mijn droomclub is wel Barcelona", schakelt de jongeling eenvoudig tussen de Spaanse topclubs. "De club is echt heel mooi. Ook al speel ik bij Ajax, ik vind Barcelona de beste club van de wereld. Ik hoop dat het me lukt om daar naar toe te kunnen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws