PSV mag aanmoedigingspremie overmaken naar tegenstanders Ajax: Het is legaal

PSV mag aanmoedigingspremie overmaken naar tegenstanders Ajax: "Het is legaal"

Gepubliceerd: vrijdag 26 april 2019 om 08:51vr 26-04-2019 om 08:51

Hedwiges Maduro kijkt niet raar op als PSV kampioenspremies uitdeelt aan FC Utrecht en De Graafschap, de laatste twee tegenstanders van Ajax in de Eredivisie. PSV moet Ajax op doelsaldo voor zich dulden en hoopt op een uitglijder van de Amsterdammers. 

"Bij Valencia maakten we dat mee. We speelden de laatste wedstrijd tegen Tenerife", memoreert Maduro bij Voetbalpraat op FOX Sports. "Zij konden degraderen, maar drie andere ploegen konden dat ook. Ze gaven ons dan een aanmoedigingspremie zodat wij de wedstrijd gewoon wonnen."

Maduro weet uit eigen ervaring dat Nederlandse clubs ook met premies werken. "PSV mag dat ook doen. Zij mogen tegen FC Utrecht of De Graafschap zeggen: als jullie winnen of gelijkspelen tegen Ajax, krijgen jullie zoveel geld. Het mag. Niet om te verliezen, maar wel om te winnen." Maduro kreeg van de Spaanse clubs een leuk zakcentje. "Dat was lekker op vakantie gaan. Het is toch lekker hoor, als je dat krijgt."

Hans Kraay jr. stelt zich voor hoe de clubs in zo'n situatie te werk moeten gaan. "Het gebeurt in Nederland wel. Het is legaal, dus leg ergens maar 50.000 euro cash in de kleedkamer bij een kleine club die niets meer te winnen of verliezen heeft. Je moet het wel echt neerleggen. Door heel veel kleine biljetten lijkt het veel. Dat je er gelijk iets leuks mee kunt doen. Gewoon neerleggen die halve ton", zegt Kraay jr. met een knipoog.

"Het gebeurt in Nederland, geloof mij maar", sluit Maduro af.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws