De Eredivisie-flops: NAC en Willem II domineren, drie keepers, ongelukkige Dolberg

De Eredivisie-flops: NAC en Willem II domineren, drie keepers, ongelukkige Dolberg

26-04-2019 12:00
31

De midweekse Eredivisie-speelronde bleek geen al te succesvolle voor de Brabantse clubs. PSV won weliswaar, maar zag titelconcurrent Ajax ook zegevieren. Willem II nam aan de vooravond van de bekerfinale een halve snipperdag op tegen datzelfde PSV en het zieltogende NAC Breda ging in de stromende regen met 0-4 onderuit tegen Feyenoord. NAC en Willem II leveren dan ook vijf spelers aan het Flop-elftal van speelronde 32.

Benjamin van Leer (NAC Breda)
Wat is er toch gebeurd met de keeper die twee jaar geleden bijna eigenhandig Roda JC in de Eredivisie hield? Van Leer is in dienst van NAC geen schim van zichzelf en 'onderscheidde' zich tegen Feyenoord met een buitengewoon pijnlijke blunder.

Michael Woud (Willem II)
Ook de keeper van buurman Willem II liet geen onuitwisbare indruk achter. Woud kon donderdagavond niets doen aan de 0-1 van Donyell Malen en de 0-3 van Steven Bergwijn, maar dook tussendoor op lachwekkende wijze onder een vrije trap van Michal Sadilek door.

Kjell Scherpen (FC Emmen)
Nóg een keeper? Tja, we kunnen niet om Scherpen heen. Vlak voordat zijn langverwachte transfer naar Ajax werd afgerond, ging de boomlange sluitpost opzichtig in de fout tegen De Graafschap. Zijn slechte inspeelpass bleek er een met grote gevolgen: het betere FC Emmen had zich op De Vijverberg nagenoeg definitief veilig kunnen spelen, maar zal nog serieus aan de bak moeten na de 1-0 nederlaag in Doetinchem.

Maikel van der Werff (Vitesse)
De Vitesse-aanvoerder beklaagde zich na de uitwedstrijd tegen Ajax over de penalty waar de vierde Amsterdamse treffer uit viel: zijn contact met Jurgen Ekkelenkamp zou 'héél, héél licht' zijn. Waar of niet, Van der Werff speelde hoe dan ook een dramatische wedstrijd in de Johan Cruijff Arena: de centrale verdediger stapelde fout op fout en mocht blij zijn dat Kasper Dolberg het vizier niet op scherp had staan.

Jurgen Mattheij (Excelsior)
De one club man van de Kralingers zakte donderdagavond door het ijs in Den Haag. Liet zich regelmatig verrassen in verdedigend opzicht en leverde vrijwel alle ballen in. Pas toen hij in de slotfase als stormram naar voren werd gestuurd, herpakte Mattheij zich enigszins.

Alex Gersbach (NAC Breda)
NAC verzekerde zich vlak na jaarwisseling al van de komst van Gersbach, maar moest nog even wachten tot de Australisch international terugkwam van de Azië Cup. Het klonk veelbelovend, maar Gersbach deelt in de Bredase malaise. Ook tegen Feyenoord bakte de linkspoot er niets van.

Jerdy Schouten (Excelsior)
Wordt dit seizoen (terecht) bedolven onder de complimenten, maar maakte tegen ADO Den Haag geen goede beurt. Schouten stond met balverlies aan de basis van de 1-0 van Nasser El Khayati en zag zijn directe tegenstander Danny Bakker even later raak koppen uit een hoekschop.

Vurnon Anita (Willem II)
De oud-Ajacied werd aanvankelijk gehaald om het Willem II-middenveld van meer routine te voorzien, maar is inmiddels voorbijgestreefd door Pol Llonch en Renato Tapia. Doordat Tapia rust kreeg tegen PSV, kreeg Anita weer eens met vertrouwen. De controleur was echter hoofdschuldige aan de eerste treffer en werd halverwege alweer gewisseld.

Kasper Dolberg (Ajax)
Dat Dolberg, ondanks twaalf officiële treffers, niet aan zijn meest gelukkige seizoen bezig is, mag een understatement genoemd worden. Tegen Vitesse werd hij nadrukkelijk gezocht door zijn ploeggenoten (en door Maikel van der Werff), maar de Deen kon er niet van profiteren.

Sullay Kaikai (NAC Breda)
Over zijn bijdrage tegen Feyenoord kunnen we kort zijn: drie kwartier meegespeeld, niets goeds gedaan. De van Crystal Palace overgekomen Engelsman kon het dolende NAC na de winsterstop geen kwaliteitsimpuls geven. En dat is nog netjes uitgedrukt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s