'Verrassende nieuwe trainer voor Kluivert en Karsdorp: Conte op weg naar AS Roma'

'Verrassende nieuwe trainer voor Kluivert en Karsdorp: Conte op weg naar AS Roma'

26-04-2019 19:15
13

Antonio Conte wordt de nieuwe trainer van Justin Kluivert en Rick Karsdorp bij AS Roma. Alleen een aanbod van Juventus zou de 49-jarige trainer nog op andere gedachte kunnen brengen, zo meldt de Italiaanse journalist Alfredo Pedulla.

Voor Conte ligt in het Stadio Olimpico een contract ter waarde van zeven miljoen euro per seizoen plus bonussen klaar, schrijft Pedulla. De voormalig trainer van onder meer Juventus en het Italiaanse elftal zit zonder club sinds hij afgelopen zomer werd ontslagen door Chelsea. Hij moet bij Roma de opvolger worden van Claudio Ranieri, die vorige maand pas werd aangesteld na het ontslag van Eusebio Di Francesco.

Ranieri was in het verleden al werkzaam bij de Romeinen als speler en trainer, maar zijn terugkeer is dus van korte duur. De Italiaanse topclub wil een andere koers gaan varen. Zo komt technisch directeur Gianluca Petrachi over van Torino en het is geen toeval dat hij goed bevriend is met Conte. De twee krijgen de volledige zeggenschap over het transferbeleid.

Conte werd eerder onder meer gelinkt aan Internazionale, maar het is onwaarschijnlijk dat hij daar aan de slag gaat. Een terugkeer naar Juventus wordt niet helemaal uitgesloten, maar dan moet De Oude Dame wel een torenhoge afkoopsom betalen aan Massimiliano Allegri.

AS Roma beleeft een redelijk teleurstellend seizoen in de Serie A. I Giallorossi staat momenteel zesde.