'Luxe voor Van Bommel: PSV heeft komend seizoen mogelijk vijf centrumspitsen'

'Luxe voor Van Bommel: PSV heeft komend seizoen mogelijk vijf centrumspitsen'

27-04-2019 10:02
127

Donyell Malen dient zich bij PSV aan als optie voor de spitspositie. De twintigjarige aanvaller bezorgt trainer Mark van Bommel daarmee een luxeprobleem, aangezien ook Sam Lammers volgend seizoen aansluit. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Malen speelde de laatste jaren voornamelijk aan de zijkant, maar is bij Ajax opgeleid als centrumspits. "Donyell kan op alle drie de posities voorin uit de voeten", vertelt Van Bommel aan de regionale krant. "Dat doet hij goed en hij heeft gevoel voor diepte. Donyell kan daarnaast een bal vasthouden en is supersnel."

Malen speelde de voorbije duels als diepe spits bij de Eindhovenaren doordat Luuk de Jong een linie is gezakt. Het is de vraag wat Van Bommel komend seizoen van plan is. PSV wil Lammers laten terugkeren vanuit Heerenveen en beschikt ook nog over de Argentijnse miljoenenaankoop Maximiliano Romero en Joël Piroe, die net een nieuw contract tekende. Daarbij is het wel de vraag of De Jong voor een transfer kiest.

'Blijft de veelvraat, die nog geen seconde in de Eredivisie miste, dan is het perspectief voor een aantal eerder genoemde spelers beperkt', stelt het ED. 'Dat laatste zal bij PSV niet opwegen tegen de kwaliteiten die De Jong inbrengt.'