Ronaldo tekent nummer 600 aan in San Siro, Internazionale moet achterom kijken

27-04-2019 23:06 Laatste update: 23:01
25

De Serie A-kraker tussen nummer drie Internazionale en kersvers landskampioen Juventus heeft geen winnaar opgeleverd. De twee grootmachten moesten elkaar de hand schudden met een 1-1 gelijkspel, mede dankzij Cristiano Ronaldo's zeshonderdste doelpunt als prof.

Kampioen Juventus neemt punt mee uit San Siro
Internazionale schoot uit de startblokken. Radja Nainggolan nam na zeven minuten spelen een afgeslagen corner op zijn pantoffel en volleerde de thuisploeg naar een 1-0 voorsprong. Die stand bleef lang op de borden staan, totdat Cristiano Ronaldo toesloeg en Samir Handanovic in de korte hoek passeerde: doelpunt nummer 600 was een feit voor de Portugese wereldster.

De Nerazzurri moeten nog in de achteruitkijkspiegel kijken, met het oog op plaatsing voor Champions League-voetbal. Aartsrivaal AC Milan en Atalanta Bergamo komen later deze speelronde nog in actie en kunnen allebei op drie punten achterstand komen, met nog vier wedstrijden te gaan.

Brighton scoort en pakt cruciaal punt
Omdat nummer achttien Cardiff City eerder op dag met 1-0 had verloren bij Fulham, door een mooie goal van Ryan Babel, wist Brighton - zonder de geblesseerde Davy Pröpper en met Jurgen Locadia op de bank - dat een goed resultaat tegen Newcastle United zou betekenen dat de club ook komend seizoen vrijwel zeker actief is in de Premier League. Het thuisduel eindigde uiteindelijk in 1-1. Ayoze Pérez scoorde al snel namens de gasten, Pascal Gross kopte in de slotfase de gelijmaker binnen.

Voor Brighton betekende de treffer van Gross het eerste doelpunt in de Premier League sinds 9 maart (!). The Seagulls hebben nu 35 punten, vier meer dan Cardiff. Het doelsaldo is ook aanzienlijk beter. Er zijn nog twee speelrondes te gaan.

Kluivert levert assist voor AS Roma
In eigen huis won AS Roma zaterdagavond simpel met 3-0 van Cagliari. Federico Fazio (5e minuut), Javier Pastore (8e minuut) en Aleksandar Kolarov (86e minuut) tekende voor de doelpunten. Basisklant Justin Kluivert was aangever bij de treffer van Pastore. Roma staat nu op de vierde plek in de Serie A, een positie die aan het einde van de rit goed is voor een Champions League-ticket. AC Milan en Atalanta Bergamo hebben allebei twee punten minder en nog een wedstrijd tegoed.