De Boer boekt tweede zege met Atlanta en kan voorzichtig naar boven kijken in MLS

De Boer boekt tweede zege met Atlanta en kan voorzichtig naar boven kijken in MLS

28-04-2019 07:00 Laatste update: 07:10
25

Frank de Boer heeft zijn tweede overwinning als trainer van Atlanta United te pakken in de Major League Soccer. De Nederlandse trainer zag zijn ploeg tegen Colorado Raptors de eerste thuiszege van het seizoen boeken: 1-0.

De Duitser Julian Gressel maakte twintig minuten voor tijd het enige doelpunt. De middenvelder tikte bij de eerste paal binnen na goed doorzetten van Darlington Nagbe en een dito voorzet. Even daarvoor had De Boer topaankoop Gonzalo 'Pity' Martinez tot diens frustratie naar de kant gehaald. De aanvaller wacht nog altijd op zijn eerste doelpunt en assist in de MLS.

Wedden

Meer odds

Atlanta stijgt door de overwinning naar de tiende plaats in de Eastern Conference, met acht punten uit zeven duels. De titelhouder staat in punten gelijk met nummer negen New York Red Bulls en heeft bovendien een wedstrijd minder gespeeld. Twee weken geleden boekte de oud-trainer van Ajax al zijn eerste zege, op bezoek bij New England Revolution (0-2).

Mocht Atlanta de komende wedstrijden winnen, dan kan het een flinke sprong maken. Door de verplichtingen in de CONCACAF Champions League, speelde het elftal van De Boer enkele duels minder dan de concurrentie. Volgende week wacht een uitduel met Sporting Kansas City.

Overigens is Colorado met slechts twee punten hekkensluiter in de Western Conference.