Ajax speelt 'zonder angst': 'Als je Juve kan verslaan, kun je iedereen verslaan'

Ajax speelt 'zonder angst': 'Als je Juve kan verslaan, kun je iedereen verslaan'

28-04-2019 10:48
48

Ahmed 'Mido' Hossam kijkt reikhalzend uit naar het Champions League-programma van dinsdagavond. Zijn twee oude voetballiefdes Tottenham Hotspur en Ajax kruisen dan de degens in Noord-Londen.

Dat beide clubs de halve finale van de Champions League hebben gehaald, was voor Mido een aangename verrassing. "Ik had nooit verwacht dat beide teams in de halve finale zouden zitten", vertelt hij aan de Ajax-site. "Credits voor de coaches en de spelers: ze hebben dapper gespeeld en de grote clubs op hun plaats gezet", doelt de Egyptische oud-spits op Real Madrid, Juventus en Manchester City.

Mido is diep onder de indruk van Frenkie de Jong, die hij een 'classy player' noemt. Ook de rest van het Ajax-team kan de oud-spits bekoren. "Ajax speelt dapper, zonder angst. Dat is de grootste kwaliteit van dit team. Dat leerden we ook in mijn tijd bij Ajax: wees voor niemand bang!" De Egyptenaar denkt dat de Amsterdammers dinsdagavond in het voordeel zijn. "Ajax is jonger en ik denk op dit punt in het seizoen ook frisser dan Tottenham. De Premier League kost gewoon heel veel kracht", denkt hij. "Als je Juve kan verslaan in Turijn, dan kan je iedereen verslaan."

Tottenham en Ajax trappen dinsdag om 21.00 uur af. De return in Amsterdam wordt afgewerkt op woensdag 8 mei en begint eveneens om 21.00 uur.