'Ik zeg niet op voorhand 'nee' tegen Ajax, maar ik focus me nu vol op Tottenham'

'Ik zeg niet op voorhand 'nee' tegen Ajax, maar ik focus me nu vol op Tottenham'

Gepubliceerd: maandag 29 april 2019 om 07:05ma 29-04-2019 om 07:05

Laatste update: maandag 29 april 2019 om 07:10ma 29-04-2019 om 07:10

Toby Alderweireld kan aan de vooravond van de eerste ontmoeting tussen Ajax en Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League geen beloftes doen over een terugkeer naar Amsterdam. Nog niet zo lang geleden waagde Marc Overmars een poging voor de Belgische verdediger.

De dertigjarige Alderweireld vindt het echter - net als ploeggenoot Jan Vertonghen - nog te vroeg voor een terugkeer. "Ik kan wel heel populaire uitspraken doen, maar weet niet wat er op mijn pad komt", zegt hij in De Telegraaf. "Ik zeg voor de toekomst op voorhand geen 'nee'. Maar ik focus me nu vol op Tottenham en heb hierna ook nog een contract voor één seizoen."

Dat Alderweireld een zwak heeft voor Ajax, staat als een paal boven water. "Ik heb daar mijn jeugd genoten en niet alleen voetbal gespeeld, maar ook mijn opvoeding gehad. In Amsterdam ben ik groot geworden, dus dat zorgt voor speciale gevoelens. Maar om die in de wedstrijden tegen Ajax uit te schakelen, is niet moeilijk. Dan wil ik naar de finale. Ik ben gefocust op mijn werk, op de job die ik moet doen."

De Spurs-verdediger verwacht een hartelijke ontvangst, volgende week in de Johan Cruijff Arena. In 2013 vertrok hij met drie landstitels en een beker bij Ajax. "Ik heb Ajax wel geholpen, denk ik. Daarna heb ik een volgende stap gemaakt (naar Atlético Madrid, red.), waar ikzelf tevreden mee was en Ajax ook. De transfersommen waren destijds nog niet zoals nu, maar het was win-win."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zie jij Alderweireld ooit terugkeren bij Ajax?

Ja
67%
Nee
33%
(1913 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws