Nederlanders verliezen met Chelsea in finale: Porto volgt Barça op

29-04-2019 20:10
10

Daishawn Redan heeft maandag de finale van de UEFA Youth League verloren met Chelsea. Een doelpunt van de jeugdinternational van Oranje was niet genoeg tegen FC Porto, dat in Nyon met 3-1 te sterk was.

Chelsea en Porto stonden vorig jaar nog in de halve eindstrijd tegenover elkaar. Toen gingen de Londenaren door naar de finale, waarin FC Barcelona uiteindelijk aan het langste eind trok. Redan en Chelsea stonden voor de opgave om de tweede finale op rij wél te winnen.

The Blues deden naast Redan ook een beroep op de Nederlanders Juan Familio-Castillo en Ian Maatsen. Zij konden niet voorkomen dat Porto al na achttien minuten op voorsprong kwam via Fabio Ferreira Vieira. Chelsea wist die schade voor rust niet te repareren, maar in de 53e minuut sloeg Redan toe. De aanvaller kopte raak op aangeven van Familio-Castillo, die net als Redan een verleden heeft bij Ajax.

Het was de vijfde goal van Redan in de Youth League. Het bleek echter niet voldoende voor Chelsea, dat twee minuten later alweer op achterstand kwam. FC Porto besliste het duel een kwartier voor tijd via Afonso Sousa.