Van Bronckhorst gelinkt aan Club Brugge: 'Kan nog wel een Nederlander bij'

Van Bronckhorst gelinkt aan Club Brugge: 'Kan nog wel een Nederlander bij'

29-04-2019 21:37
50

Het Belgische Sport/Voetbalmagazine brengt Giovanni van Bronckhorst in verband met Club Brugge. De Feyenoord-trainer neemt na dit seizoen afscheid van Rotterdam-Zuid, net als technisch directeur Martin van Geel, die zondag aanwezig was bij het duel tussen Anderlecht en Club Brugge. Van Bronckhorst wordt gelinkt aan laatstgenoemde club.

De kans bestaat dat Club Brugge na dit seizoen afscheid neemt van trainer Ivan Leko. 'In makelaarskringen daar circuleert al langer de naam van Giovanni van Bronckhorst als mogelijke opvolger van de Kroaat bij Club', schrijft Sport/Voetbalmagazine.

'De man die Feyenoord, waar ze ook houden van veel sweat in de zoektocht naar glory, na vele jaren nog eens kampioen maakte en er twee keer de beker mee pakte', vervolgt het magazine. 'Als speler een verleden bij de Glasgow Rangers, Arsenal en Barcelona. Nog jong, 44 jaar, en na vier jaar Rotterdam toe aan een nieuwe uitdaging, liet hij in januari weten. Een goeie peoplemanager met een internationaal profiel, qua DNA exact wat Club twee jaar geleden zocht. En vond bij Leko.'

'Er is al een behoorlijke Nederlandse kolonie (Ruud Vormer, Stefano Denswil, Sofyan Amrabat, red.) in Brugge, er kan er nog wel eentje bij. Benieuwd of de komende weken geruchten en gesprekken uitmonden in een contract', sluit Sport/Voetbalmagazine af.