'Ajax aast op echte spits: 'Wonder als hij hier volgend seizoen nog speelt''

'Ajax aast op echte spits: 'Wonder als hij hier volgend seizoen nog speelt''

02-05-2019 12:22 Laatste update: 13:08
51

Ajax is in de markt voor de jonge Fransman Yad Lochereau. Volgens Foot Mercato is Ajax een van de clubs die de jongeling graag over wil nemen van Olympique Lyon.

Foot Mercato omschrijft Lochereau als een speler die 'een van de toekomstige sterren van ons land zou kunnen zijn'. De jongeling speelt voor de Onder 15, maar traint mee met de Onder 17. Omdat zijn licentie niet in orde is, mag hij echter niet uitkomen voor die ploeg. Lochereau heeft veel indruk gemaakt tijdens verschillende jeugdtoernooien. Naast AS Monaco en Nice hebben ook clubs uit het buitenland interesse. Naast Arsenal en Bayern München wordt ook Ajax genoemd.

Zijn coach Jordan Gonzalez vreest dat Lochereau volgend seizoen niet meer in Lyon speelt. "Het zou een wonder zijn als we hem voor volgend seizoen kunnen behouden", stelt hij tegenover Foot Mercato. "Hij heeft geweldige kwaliteiten en was erg goed in de toernooien waarin hij meedeed. (...) Er zijn niet veel nieuwe, echte spitsen meer. Hij is een echte doelpuntenmaker, al werken we er hard aan om hem nog completer te maken."