AZ vernedert De Graafschap in geheim oefenduel, Venema schiet Utrecht voorbij ADO

AZ vernedert De Graafschap in geheim oefenduel, Venema schiet Utrecht voorbij ADO

02-05-2019 15:10 Laatste update: 17:34
75

Een besloten oefenduel tussen AZ en De Graafschap in Doetinchem is donderdagmiddag geëindigd in een grote zege voor de Alkmaarders. Het werd 0-5. Ook FC Utrecht en ADO Den Haag werkten in het geheim een oefenwedstrijd af. Utrecht won met 3-2. 

Op De Vijverberg werd De Graafschap donderdag eenvoudig verslagen. Mats Seuntjens, Guus Til, Oussama Idrissi (tweemaal, foto) en Bjorn Johnsen scoorden namens de gasten uit Alkmaar. Beide teams traden aan met een vrijwel compleet eerste elftal. In de rust werd veel gewisseld. 

Opstelling De Graafschap: Bertrams, Ligeon, Straalman, L. Nieuwpoort, Tutuarima, Vet, Matusiwa, El Jebli, Bahoui, Benschop en Serrarens.

Opstelling AZ: Bizot, Svensson, Vlaar, Wuytens, Wijndal, Koopmeiners, Maher, Til, Gudmundsson, Seuntjens en Stengs

Achter gesloten deuren won FC Utrecht met 3-2 van ADO Den Haag. Vier doelpunten vielen in de eerste helft: Simon Gustafson en Jean-Christophe Bahebeck scoorden namens Utrecht, Nasser El Khayati en Tomas Necid tekenden voor de ADO-goals. In de slotminuten werd het oefenduel beslist door Nick Venema. Opstellingen van de wedstrijd zijn (nog) niet bekend gemaakt. 

Veel Eredivisie-ploegen werken deze week een oefenduel af. Afgelopen weekend waren alle ploegen vrij, omdat speelronde 33 door de KNVB is verplaatst naar woensdag 15 mei. Aanstaande zondag staat de bekerfinale tussen Willem II en Ajax op het programma.